Techniek

Pompen op zonne-energie zijn er in vele maten en soorten.
De meest gebruikte pompen op zonne-energie zijn onze RVS bron en grondwater pompen.

Onze pompen op zonne-energie zijn er in verschillende uitvoeringen voor verschillende wensen en toepassingen. Voor kleine hoeveelheden, lage druk, hoge druk of een enorme hoeveelheid water hebben wij verschillende soorten pompen.

Voor uw installatie kan u kijken naar ons assortiment of contact met ons opnemen.
Wij adviseren u gratis over het aanschaffen van een pomp op Zonne-Energie en zorgen voor de juiste prijs.

Al onze pompen beschikken over een toerental regeling en traploze dimming en zijn door de jaren heen ontwikkeld voor vele toepassingen en voor een lange levensduur.
Wij zorgen voor een hoog kwaliteitsniveau en hebben hierbij continue contact met de fabriek.
De techniek die wij gebruiken in onze pompen is uitermate betrouwbaar en zorgt voor een continue werking van alle systemen.
Alle pompen worden geleverd met diverse sensoren, controller en zonnepanelen die allemaal speciaal voor elkaar zijn ontwikkeld.


Pompcontroller in een bron/kelder voor ons EPS1350 systeem

Ieder pompsysteem heeft een eigen controller en zonnepanelen. Hiernaast kan er ook gekozen worden voor het gebruik van een 220V aansluiting.
Hiermee draait uw pomp ook door als er geen zon is en de mate waarin is volledig te bepalen.
In iedere controller kan de maximale snelheid van de pomp worden aangepast en hiermee kan ieder systeem volledig naar wens worden afgesteld

Onze pompsystemen zijn uitgerust met diverse sensoren om uw systeem zo goed mogelijk te laten presteren. Deze sensoren zijn niet noodzakelijk voor de werking maar worden bij veel producten standaard meegeleverd.
Deze sensoren vergoten de levensduur van uw systeem. Iedere controller heeft de mogelijkheid tot het aansluiten van bron/waterniveau en tank/opslag sensoren.

 

Onze controllers zijn in de basis allemaal opgebouwd uit het zelfde systeem.
Het gebruik van verschillende voltages en vermogens word in iedere controller ingesteld.
De elektromotoren zijn allemaal fase gestuurd en traploos dimbaar, de pomp kan op zeer lage snelheid draaien indien er weinig zon is zonder dat dit schadelijk is voor het systeem.

Sommige systemen hebben ook de mogelijkheid tot het aansluiten van een accu. De accu word overdag opgeladen met het vermogen dat teveel word geleverd bij volle zon, hierop draait de pomp verder bij minder zon
Bij het aansluiten van een 220V systeem word er een transformator geplaatst bij de standaard controllers voor onze 24V, 36V en 72V systemen.
Bij de 380V systemen word er direct vanaf het net een 380V aansluiting gebruikt om het systeem bij minder zon of in de nacht te laten draaien.

Besparing per jaar

Door het gebruik van een pomp op Zonne-energie voor uw vijver, zwembad, irrigatie of andere toepassing bespaart u een heleboel stroom per jaar.

Uw investering verdient zich in 3 tot 4 jaar terug.

Op een pomp van 1KW (1000W) bespaart een pomp op zonne-energie u per jaar al snel €550,-.Hiermee verdient u de extra gemaakte aanschafprijs in 3 tot 4 jaar terug.
Uw zonne-energie systeem gaat minimaal 20 jaar mee en bespaart u in die tijd €10000,- aan electra terwijl het onderhoud en de kosten niet hoger uitkomen dan bij het gebruik van een pomp op 220V.

Ervan uitgaande dat uw pomp op zonne-energie per dag gemiddeld 8uur draait ten opzichte van een pomp op stroom volgt de onderstaande vergelijking.

1KW pomp op 220V gebruik per jaar op 19ct/kwh 8 uur per dag €554,80,- , 

1KW pomp op zonne-energie per jaar op 19ct/kwh 8 uur per dag  €0,- , 

De investering om uw pomp op zonne-energie te laten draaien verdient u met 3 tot 4 jaar terug.